جمعه 07 ارديبهشت 1403

دستگاه های بیسیم

دستگاه های بیسیم

تجهیزات Security Points

تامین امنیت یکپارچه از ابتدایی ترین نیازهای صاحبان و کاربران شبکه های اطلاعاتی بشمار می آید. شبکه های بی سیم نیز از این مقوله مستثنی نیستند و با توجه به گستردگی در پوشش شبکه و عدم امکان مدیریت همزمان کلیه نقاط تحت پوشش، بصورت لحظه به لحظه و در آن واحد، استفاده از تجهیزاتی در بستر شبکه های بی سیم که بتواند بصورت مستقیم و همزمان امنیت شبکه را تحت کنترل قرار دهد ضروری به نظر میرسد. در واقع SPs ها به این نیاز در بستر شبکه های بی سیم پاسخ می دهند و امکان کنترل و مانیتور نمودن ویژگیهای امنیتی شبکه را در کلیه نقاط تحت پوشش از یک سو و مراقبت از داده های رد بدل شده توسط کاربران را از سوی دیگر فراهم می نمایند.

کاربردها:

مدیریت امنیت Carrier (AAA/Encryption) های تعریف شده در بستر شبکه های بی سیم

ایمن سازی CAC های تنظیم شده در بستر شبکه های بی سیم

تامین امنیت محتوی منتقل شده در شبکه های بی سیم

مانیتورکردن دسترسی کاربران برای استفاده از منابع گوناگون شبکه

 

شرح محصول:

با توجه به کاربردهای تعریف شده برای این نوع از محصولات شبکه های بی سیم، امکان برآورده نمودن انتظارات زیر را بصورت متمرکز فراهم می نمایند.

1-      Wireless Intrusion Protection

2-      Policy Enforcement Firewall

3-      Content Security Services

4-      Advanced Cryptography

5-      Network Access Management

6-      Network Traffic Management

آنتن

بخش بسیار مهم و تعیین کننده در مهندسی شبکه های بی سیم، تجهیزات غیرفعال ارسال و دریافت یا آنتن ها هستند. این تجهیزات به واسطه نقش بسیار مهمی که در ارسال، دریافت، پوشش، تمرکز و هدایت Fresnel Zone از خود بروز میدهند (به ویژه آنتن های Microwave) در طراحی و پیاده سازی شبکه های بی سیم جایگاه در خور توجهی را به خود اختصاص داده اند. وظیفه اولیه این گونه از تجهیزات تبدیل امواج الکتریکی حاصل از رادیو به امواج الکترومغناطیسی و انتقال آن به فضای پیرامون آنتن در فضا می باشد (و بلعکس).

کاربردها:

افزایش مساحت تحت پوشش شبکه و دسترسی کاربران در نقاط دور از دسترس

جهت دهی و تمرکز در یک نقطه و یا چند نقطه دسترسی در شبکه

خارج نمودن پاره ایی مساحت های خاص جهت عدم دسترسی کاربران آن منطقه به شبکه

یکدست نمودن سطح دسترسی به سیگنال حامل برای تمامی کاربران متصل به شبکه بی سیم

پایدار نمودن و با ثبات ساختن Amp و FZ در محدوده Main Signal  و Shadow Signal

 

شرح محصول:

موارد یاد شده در بالا، تنها پاره ای از کاربردهای آنتن ها برای استفاده هر چه بهتر و بهینه تر از شبکه های بی سیم است که میتوان برشمرد. آنتن های مورد استفاده در گروه باندهای آزاد ISM و UNII را میتوان به 3 بخش:

  1. Omnidirectional Antenna (ODA)
  2. Semi Directional Antenna (SDA)
  3. Highly Directional Antenna (HDA)

تقسیم بندی نمود. هر یک از این بخش ها دارای توانایی ویژه ایی از لحاظ سطح درگیری کاربران نسبت به سیگنال پایه، مساحت تحت پوشش و پایداری در انتقال را در خود جای داده اند.

تجهیزات Widespread Point

پس از ظهور شبکه های تلفن های همراه و پیاده سازی ساختار GAN (Global Area Network) تجهیزات WPs پا به عرصه تکنولوژی شبکه های بی سیم گذاشتند. این سری از تجهیزات شبکه های بی سیم متناسب با شرایط فوق پرترافیک و گستردگی شبکه بی سیم طراحی و ساخته شده اند. WBN (Wireless Broadband Network) ها و تجهیزات آن انقلابی در زمینه دسترسی تمامی کاربران در هر سطح و مکانی به شبکه های دیجیتالی و اطلاعاتی به شمار می آیند، APs ها دارای محدودیت هایی در بسط و توسعه پهنای باند در بین کاربران خود هستند در صورتی که WPs ها با سرعت شگفت انگیزتری خواهند توانست داده ها در درون شبکه و اینترنت را دانلود و آپلود نمایند. با ظهور تکنولوژی TVoWiFi ، WPs ها مورد توجه مهندسان و متخصصان این رشته قرار گرفته و توانسته رویای تلویزیون های اینترنتی بی سیم را با کیفیت Full HD را فراهم نمایند.

کاربردها:

گسترش شبکه به تمامی نقاط بدون نیاز به کابل و فیبر

امنیت 100% پایدار و طبقه بندی شده در سطح دسترسی به شبکه

انتقال صوت و تصویر با کیفیت بالا در بستر شبکه

به اشتراک گذاری دسترسی به اینترنت برای کلیه کاربران با سرعت بسیار بالا

امکان اتصال به شبکه های 802.11 و 802.16 بصورت همزمان و مستقل

قابلیت Dual Banding و بکارگیری کانال های ISM باند و UNII باند بصورت همزمان

 

شرح محصول:

طراحی، پیاده سازی و راه اندازی شبکه های بی سیم در ابعاد Enterprise بهترین پیشنهاد استفاده از WPs هاست. این سری از تجهیزات شبکه های بی سیم توانایی برپا سازی یک شبکه کاملا بی سیم در وسعت تمامی کشورها و شهرها و بصورت پیوسته را دارا می باشند. و امکان برقراری هرگونه خدمات ارزش افزوده تحت شبکه بصورت اختصاصی و عمومی را برای کاربران فراهم می نمایند.

مدیریت مرکزی

این تجهیزات که با نام Wireless LAN Controller نیز شناخته میشوند، یکی از مهمترین بخش های مدیریتی و کنترلی بسترشبکه های بی سیم را شامل میگردند. در شبکه های تجاری و در مقیاس Enterprise وجود چنین تجهیزاتی برای کنترل دقیق بستر شبکه، افت و خیزهای تجهیزات RF و کنترل کانال های دسترسی بصورت متمرکز و یکپارچه برای مدیران شبکه مفید و ضروری می باشد.

کاربردها:

مدیریت و کنترل کلیه کانال های مورد استفاده در شبکه

مدیریت و کنترل فرکانس های مورد استفاده

مدیریت پهنای باند و توان عملیاتی بستر شبکه

مدیریت WORP (Wireless Outdoor Router Protocol)

مدیریت توپولوژی های CDS و WDS

 

شرح محصول:

این سری از محصولات شبکه های بی سیم امکان کنترل فعال مستمر و همزمان سایر تجهیزات مستقر در بستر شبکه بی سیم را فراهم می نمایند. با توجه به باند انتخاب شده برای هر یک از تجهیزات اعم از ISM و یا UNII، مدیریت انواع شیفت کی ها (ASK، FSK، PSK) و شیوه های کنترل دسترسی Mode 0، Mode 1، Mode 2  و Mode HT و همچنین علاوه بر کنترل دقیق لایه 1 مدل ایزو و CAC مکانیزم امکان کنترل لایه های 2 و 3 مدل ایزو را فراهم می نمایند.

اکسس پوینت ها

ابتدایی‌ترین و رایج ترین بخش سخت افزاری هر شبکه انتقال اطلاعاتی سوییچ های آن شبکه است که در تجهیزات شبکه های بی سیم به عنوان Access Point معرفی و شناخته میشوند. این تجهیزات امکان برقراری ارتباط کلیه تجهیزات سخت افزاری بی سیم را با سایر تجهیزات کابلی و بی سیم در داخل شبکه را فراهم می آورند.

کاربردها:

ارتباط بستر شبکه های بی سیم به یکدیگر

ارتباط بستر شبکه های بی سیم به بستر شبکه های کابلی

اتصال تجهیزات شبکه ایی بی سیم به یک شبکه بی سیم دیگر و یا به یک شبکه کابلی دیگر

شرح محصول:

با توجه به کاربردهای تعریف شده برای این نوع از محصولات از شبکه های بی سیم، سازگاری کاملی با هریک از Topology های استاندراد زیر را دارا می باشند .

1-      CDS

2-      WDS

با توجه به توضیحات بالا Access Point ها به گروه های زیر را تقسیم بندی میگردند:

1-      Lightweight APs

2-      Autonomous APs

3-      Mesh APs